in ,

CIJELA BIH ZGROŽENA Ministar mjesecima se.sualno zlostavljao 11-godišnjakinju…

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesretne djevojčice

Policija istražuje prijavu o se.sualnom zlostavljanju 11-ogodišnje djevojčice iz Banjaluke, a osumnjičeni predator je bivši ministar u Vladi Republike Srpske, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.
Kako javlja portal Buka, radi se o bivšem ministru prosvjete 69-godišnjem Nenadu Suziću iz Banjaluke.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj se.sualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije iz osnovne škole koju pohađa djevojčica.

– Prema prvim informacijama, bivši ministar u Vladi RS osumnjičen je da je se.sualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu duži vremenski period, moguće mjesecima – otkrio je izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema nikakve sumnje u njenu vjerodostojnost.

TEŠKA PORODIČNA SITUACIJA

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesretne djevojčice.
– Osumnjičeni je duži vremenski period, daleko od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o se.sualnom zlostavljanju djevojčice.

Izvor dodaje da se prijava detaljno provjerava, te da su slučajevi poput ovoga izuzetno osjetljivi.

Ono što je otežavajuća okolnost u svemu jeste što je sa jedne strane siromašna porodica, a sa druge predator koji ima odlične veze u svim porama društva.

– Nadamo se da će nadležni na pravi način provesti istragu i nakon krivičnog postupka sankcionisati odgovornog najstrožom kaznom – objasnio je izvor.

DO 15 GODINA ZATVORA

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, pedofilima koji su počinili krivična djela nad nemoćnim licem mlađim od 15 godina prijeti maksimalno 15 godina robije. Krivični zakonik je ujedno naveo da su ovakva krivična djela izuzeta od bilo kakvog ublažavanja kazne.

Podsjetimo, posljednji slučaj spolnog nasilja nad djetetom u Banjaluci prijavljen je u martu ove godine, a istraga u ovom slučaju još traje, dok je osumnjičeni mjesecima u pritvoru. Iz banjalučkog tužilaštva nedavno su kratko odgovorili da je istraga u ovom slučaju još u toku.
Tada je prijavljen 36-ogodišnji otac osumnjičen je da je duži vremenski period imao se.sualne odnose sa 14-ogodišnjom kćerkom.

Policija je uhapsila oca monstruma nekoliko dana nakon što je slučaj bio prijavljen, odnosno čim se vratio iz inostranstva, gdje je bio na privremenom radu.

OPASNE IGRE SA GRANICAMA Pogledajte kako Vučić zamišlja da će Srbija izgledati u budućnosti

Bosanac sakupljao otpad i živio u siromaštvu, sad obrće milione maraka!