Čitatelji su nam poslali ogavne fotografije iz Konzuma u Usori: Pa kako je ovo uopšte moguće?

Biznis Posljednje Vijesti

Brojni čitatelji portala bhdijaspora.net iz Sivše koja se nalazi u Općini Usora, ogorčeni su zbog proizvoda koji se nalaze na policama tržnog centra Konzum u tom mjestu, iako uopšte nisu u jestivom stanju.

Tako smo danas dobili fotografiju pakovanja hrenovki marke “Wudy” koje su bukvalno pobuđavile, ali im nije istekao rok trajanja.

Bosanci i Hercegovci su odavno primjetili da kvalitet robe u Konzumu nije ni približan onome na koji su kupci naviknuti tokom proteklih godina.

Zato se stanovnici naše zemlje sve više okreću domaćim proizvodima. Makar se tako čini…

Sve ovo i nije preveliko iznenađenje kada znamo kako su mediji u Hrvatskoj prošle godine pisali o carstvu “Konzuma”.

Tako je Index.hr jednom prilikom objavio tekst sa naslovom: FOTO Što se prodaje u Konzumu? Meso puno crva, trulo povrće…

24sata.hr je serijom tekstova iznio teške optužbe na račun brojnih tržinh centara u Hrvatskoj, a ni portal Dnevno.hr nije ostao imun na stalne pritužbe građana.

Njihov naslov u kojem su žestoko kritikovali Konzum glasi: OVAKO KONZUM BROJI POSLJEDNJE DANE: Pokvarena hrana, truli krumpir, roba s istekom roka!

Ovo je samo mali dijelić onoga na šta hrvatski mediji upozoravaju godinama.

Mi se nakon svega s razlogom pitamo. Da li Konzum broji posljednje dane u BiH i do kada će građani trpjeti bahato ponašanje vlasnika?

Leave your vote