Članovi grupe “Pravda za Davida” nisu obilježili tzv. Dan RS, umjesto na defile otišli na groblje i zapalili svijeću na Davidovom grobu

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Članovi grupe Pravda za Davida posjetili su danas grob Davida Dragičevića i zapalili svijeću na grobu za njegovu dušu.

Podsjetimo, ranije su članovi grupe “Pravda za Davida” saopćili kako neće organizovani prisustvovati defileu povodom neustavnog dana RS-a.

“Pokret Pravda za Davida neće organizovano prisustvovati proslavi dana RS i nikakva obilježja taj dan nećemo nositi iz sigurnosnih razloga. Pojedinci koji budu bili na proslavi biće odgovorni za svoje postupke. Razlog je jedan, a to je što smo postali mete korumpiranog sistema koji vidi neprijatelja u ljudima koji žele samo istinu i pravdu.

Svako ko se pojavi na proslavi sa logom grupe ili bude pravio bilo kakve nemire nije član grupe Pravda za Davida. Nećemo dopustiti korumpiranom sistemu da opet isprlja ime grupe i predstavi nas kao huligane ili rušioce RS. Mi samo želimo da sistem bude pravedan te da funkcioniše. Mi volimo našu zemlju i od borbe za bolju budućnost nećemo odustati”, poručili su iz grupe “Pravda za Davida” – prenosi Radio Sarajevo.