Coca-Cola za 260 miliona eura kupuje vodeću kompaniju u Srbiji!

“Coca-Cola” je započela proces akvizicije vodeće srbijanske konditorske kompanije “Bambi” od fonda “Mid Europa Partners” u vrijednosti od 260 miliona eura.

Konačni sporazum bit će definisan kroz završna usuglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti završen u drugom kvartalu 2019. godine, priopćila je američka kompanija.
Iz “Coca-Cole” navode kako je njihova strateška namjera da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regiji, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda.

“Ova akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za našu kompaniju, kupce i dioničare. U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodat ćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne vještine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos s kupcima”, kazao je glavni izvršni direktor kompanije “Coca-Cola HBC AG” Zoran Bogdanović.

Kako se navodi, ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.
Inače, ova vijest je zaista zatekla javnost koja nije očekivala ovu akviziciju.

“Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti kompanije “Coca-Cola HBC Srbija”, da ostanemo integralni dio lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo razvijati svoje poslovanje u ovoj zemlji.

Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi s Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija”, izjavio je generalni direktor kompanije “Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora” Svetoslav Atanasov.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.