in ,

Čović gostovao na RTRS-u: “Komšić je mala marioneta i pogodan alatić, a Dodik je dobar…”
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH “Željko Komšić mala marioneta i pogodan alatić u rukama radikalne bošnjačke politike, dok je izbor Milorada Dodika za člana Predsjedništva pozitivan za evropski put BiH”.

Čović navodi da Komšiću mjesto člana Predsjedništva BiH “ne pripada na bilo koji način, kao i da je njegovim protivzakonitim izborom BiH dovedena pred krizu koja može biti nesagledivih razmjera”.

“Komšić niti je legalan, niti legitiman. Njegov izbor je protivzakonit, jer je ugrožen cijeli narod”, rekao je Čović večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

On ukazuje da je BiH dovedena pred krizu koja može biti “nesagledivih razmjera, zbog poziva da se glasa u ime Hrvata, da se biraju dva člana Predsjedništva”.
Čović napominje da se mora otkriti ko je Komšiću platio kampanju, koja je koštala tri puta više od kampanje HDZ-a.

“To je dio velikog projekta kojim je neko zamislio da će ovaj put riješiti pitanje Federacije BiH (FBiH) tako što će imati dva člana Predsjedništva, da će Dom naroda izabrati u ime Hrvata, postaviti predsjednika FBiH i riješiti njen problem funkcionisanja. Ovaj put im se otela Republika Srpska”, navodi Čović.

On je podsjetio da je Komšić nepoželjan u skoro 20 hrvatskih gradova i opština, te u skoro svim kantonima FBiH.

“Možemo želiti EU, ali prije svega moramo imati dobrosusjedske odnose. Ko to ne zna cijeniti, ne zna voditi politiku”, kaže Čović, koji je odlazeći hrvatski član Predsjedništva BiH.
Čović ocjenjuje da će Dodik biti prevaga koja će vući ka EU i da će njegovim dolaskom Predsjedništvo BiH još više dobiti na značaju.

Bivša premijerka Hrvatske brutalno ponizila Čovića i Dodika, a onda su je napali botovi iz RS…

DIPLOMATSKI SKANDAL Hoće li Hrvatska snositi sankcije zbog tumačenja “duha Dejtona” na štetu slova Dejtona