in

Čović ponovo prozvao Bošnjake pa progovorio o podjeli BiH

Čović ponovo prozvao Bošnjake pa progovorio o podjeli BiH
Čović ponovo prozvao Bošnjake pa progovorio o podjeli BiH

Hrvatski narodni sabor (HNS) održao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sjednicu Predsjedništva HNS-a na kojoj se razgovaralo o Izbornom zakonu i zajedničkom nastupu na izborima u oktobru – saopćeno je.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je naveo da legitimno predstavljanje nema alternative u cjelini i na svim administrativnim nivoima vlasti.

– S vrlo jasnim stavom smo odbacili sve pristupe koji mijenjaju Ustav, derogiraju poziciju dvodomnog parlamenta, odnose stanja kada je u pitanju popis stanovništva 2013. godine i vrlo jasno kazali da će naši razgovori koji će se voditi vjerojatno u domu HDZ-a u naredna dva ili tri dana sa istim predstavnicima međunarodnih institucija, ovaj stav obrazložiti njima sa jasnim opredjeljenjima. Pošto je tamo bilo razgovora o samo jednom djeliću onoga što je presuda Ustavnog suda, to smo definirali kao vrlo jasnu težnju da se podijeli Bosna i Hercegovina, da se od Federacije napravi bošnjačka većina i tako dalje”, naveo je Čović.

Devet od 10 stranaka koje prisustvuju Predsjedništvu HNS-u izaći će na izbore zajedno, kazao je Čović.

“Ostala je ’90-tka (HDZ 1990) gdje je njihov stav bio da će samostalno ići na izbore, a da ostaje mogućnost da se dogovara o onome što se nazvalo legitimno predstavljanje”, kazao je Čović.

Visok trijumf Kontakta

Velika pobjeda Kontakta iz Salzburga, 21 gol u mreži rivala

Komšić podivljao nakon presude u Hrvatskoj: "Osudili ste dijete jer je iz Bosne"

Komšić podivljao nakon presude u Hrvatskoj: “Osudili ste dijete jer je iz Bosne”