in

Cristiano Ronaldo napušta Juventus? Nude mu ogromnu platu, zarađivat će puno više nego u Italiji

Ljubav između Juventusa i Cristiana Ronalda na velikom je iskušenju, a neki mediji idu tako daleko i tvrde da portugalski nogometaš napušta momčad italijanskog prvaka

Ronaldo je stigao u ‘Staru damu’ u ljeto 2018. te potpisao četverogodišnji ugovor koji mu je jamčio čak 31 milion eura po sezoni. Prve godine sve je bilo idilično, ali uoči početka njegove druge sezone u redovima talijanskog prvaka dogodila se velika promjena. Trenera Massimiliana Allegrija zamijenio je Maurizio Sarri koji je odmah prekrižio našeg Marija Mandžukića.

No Sarri se zadnjih tjedana zakvačio i sa svojom najvećom zvijezdom Ronaldom, dva puta ga je zaredom izvadio iz igre što se Portugalcu nije nikako svidjelo te svoje nezadovoljstvo nije skrivao ni pred kamerama – bilo je tu psovki, bijesa na licu te odlazak sa stadiona dok su njegovi suigrači još uvijek igrali utakmicu.

I Sarri i Ronaldo počeli su se vaditi na Portugalčevu povredu, ali ta priča nikako nije držala vodu, jer je on opet igrao u dresu reprezentacije da bi vrhunac svega bilo da ga je Sarri izostavio iz momčadi za jučerašnju utakmicu protiv Atalante s objašnjenjem da želi da se ‘oporavi za Ligu prvaka, ali i ohladi.’

Naravno, cijelu situaciju pozorno prate drugi klubovi, jer s Ronaldom dolazi i dašak glamura, brojni sponzori, porast broja gledatelja, veće zanimanje televizije…

PSG je odmah krenuo u akciju te strani mediji pišu da su Parižani za Juventus i Ronalda pripremili super ponudu, nevjerovatan iznos za nekoga ko će u fbruaru sljedeće godine navršiti 35 godina.

Dakle, PSG bi Juventusu platio 100 miliona eura za odštetu, a Ronaldu bi pripremio čak 45 miliona eura godišnje plaće. Nema razloga, da uopće neko bude nezadovoljan.

Riječi Sashe Barona Cohena upućene Marku Zuckerbergu odzvanjaju svijetom

Sekunda do nezapamćene katastrofe: Vatrogasci iz Doboja, Doboj Juga, Jelaha i Maglaja pomagali tešanjskim kolegama u gašenju požara!