Cristiano Ronaldo oduševio planetu: Kakav je ovo čovjek!
Iako se mnogima ne sviđa zbog svog velikog ega i činjenice da ne podnosi dobro poraze, Cristiano Ronaldo je ipak jedan od najvećih igrača svih vremena i jedan od najvećih humanitaraca u nogometu.

Portugalac često sudjeluje u humanitarnim akcijama, a svoje veliko srce ponovno je pokazao porukom podrške malenom Urugvajcu koji je prije nekoliko dana doživio srčani zastoj tokom utakmice.

Osmogodišnji Facundo Ruiz je igrao nogomet sa svojim vršnjacima za klub Rice, a u jednom trenutku je njegovo maleno srce stalo zbog srčane aritmije i nekoliko minuta nije kucalo.

Srećom, doktori su na vrijeme reagirali i uspjeli su mu spasiti život.

Ronaldo je malenom Urugvajcu poslao poruku podrške i pozvao ga da dođe u Torino na utakmicu Juventusa.
“Hej, Facundo, šaljem ti zagrljaj, oporavi se brzo. Sve će biti u redu. Moraš imati puno snage, a kada se oporaviš moraš doći u Torino pogledati našu utakmicu. Važi? Oporavi se brzo, prijatelju,” poručio je Ronaldo.

Ronaldo nije jedini iz svijeta nogometa koji je podržao Facunda. Sličnu je pouku prije nekoliko dana poslao i Edinson Cavani, najveća urugvajska nogometna zvijezda.

“Znam da ti je teško, ali bit ćeš dobro. Iz Pariza ti šaljem puno ohrabrenja, snage, čekam i tebe da te pozdravim, prijatelji te čekaju da ponovno zaigrate s loptom… Budi hrabar, snažan i sve će biti u redu,” rekao je napadač PSG-a.

Maleni nogometaš je ujedinio čitav Urugvaj, a 17. septembra i u utorak 18. se održava nekoliko humanitarnih događaja u njegovom rodnom gradu kojima se želi prikupiti novac za njegovo liječenje.