Crvena Jabuka ima novi hit, publika oduševljena: “Otpjeva čovjek životnu priču velikog broja ljudi za samo tri minute!”

Crvena jabuka predstavila je publici spot za pjesmu “Ostat ću te željan” koji se nalazi na nedavno objavljenom albumu “Tvrđava”.

Tekst i muzika za ovu pjesmu djelo su Dine Muharemovića. Aranžman su radili lider grupe Dražen Žerić Žera i Laris Pašalić, a produkciju Mirko Šenkovski Geronimo i Marin Meštrović.

Spot u glavnom gradu BiH realizirala je Stella film, režiju potpisuje Dragana Kajtazović – Šenkovski, a snimatelj je bio Samir Geko.

“Pjesma “Ostat ću te željan” jedna je od moje dvije koje se nalaze na novom albumu Crvene jabuke koji je posljednjih sedmica najprodavaniji CD u Hrvatskoj. Naravno da te informacije raduju sve ljude koji su u ovaj muzički materijal unijeli puno ljubavi. Ljubav, Sarajevo, Skenderija, mostovi… to su ta mjesta gdje se sve dešavalo. Pjesma budi posebne emocije, jer je Žera donio na svoj način, način po kojem je prepoznatljiva Crvena jabuka. Mislim da će se dopasti armiji fanova Crvene jabuke širom regiona”, kaže tekstopisac Dino Muharemović.

Producent muzičkog materijala Crvene jabuke je Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor. Pored njega i Dine Muharemovića, kao autori se pojavljuju Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo, Dragan Spajić Gale i Željko Krznarić.

Za miksanje je bio zadužen Marin Meštrović. Na novom albumu nalaze se i dueti sa Željkom Samardžićem i Alenom Hrbinićem. “Aleje ljubavi” naziv je zajedničke pjesme koju je Žera snimio sa Željkom Samardžićem, a “Šta kad poljubaca nema” naziv je dueta sa Alenom Hrbinićem.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.