in

Da li je ovo politički kraj Dragana Čovića? Zastupnica HDZ-a kod Senada Hadžifejzovića otkrila šokantne detalje!

Da li je ovo politički kraj Dragana Čovića? Zastupnica HDZ-a kod Senada Hadžifejzovića otkrila šokantne detalje!

Zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine Diana Zelenika gostovala je u Centralnom Dnevniku kod Senada Hadžifehzovića izjavila je da se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predstavlja kao „najhrvat“, ali da ipak radi isključivo protiv tog naroda.

Zelenika je podsjetila da je Čović bio u Savezu komunista dodavši da je početkom ‘90-ih kamenovao autobuse sa simpatizerima HDZ-a, a da se sada predstavlja kao jedini zaštitnik hrvatskog naroda.

– Ja ne kažem da se neko ne može transformirati, ali tu transformaciju mi bismo prepoznali po djelima – kazala je Zelenika.

Optužila je Čovića da uz pomoć Hrvatskog Narodnog Sabora BiH žestoko manipuliše nacionalnim interesima, od čega i njegovi saradnici itekako imaju koristi. Parlamentarka je istakla da predsjednik HDZ-a BiH ima uzak krug ljudi oko sebe koje masno nagrađuje za ono što rade, ali da drugim građanima više od 20 godina stalno obećava iste stvari, koje se ipak ne mogu ostvariti bez koalicionih partnera.

– Ja još nisam dobila odgovor koje su granice famoznog trećeg entiteta. Da li on uključuje i RS? Ali, i dalje se samo to forsira. Forsira se kanal na hrvatskom jeziku, dvije komponente vojske u FBiH… Međutim, od toga nema ništa – istakla je Zelenika.

Iskrena ispovijest

Upozorila je na problem lažnih branitelja, govorila je i o pljačkanju javnih preduzeća, zapošljavanju po partijskim iskaznicama…

– To su grijesi. To je rezultiralo egzodusom hrvatskog naroda u biblijskim razmjerima – rekla je Zelenika.

Inače, Zelenika radi i kao ljekar u mostarskoj bolnici, a prilikom gostovanja kod Hadžifejzovića otkrila je zaista šokantne detalje. Naime, ona je u iskrenoj ispoviijesti ispričala da je prohodala u kući oca Dragana Čovića, jer su njeni roditelji bili podstanari kod Čovićevih. Naglasila je da je otac aktuelnog predsjednika HDZ-a BiH bio častan čovjek. Otkrila je da su Čovići spavali u jednoj sobi, dok su druge sobe izdavali podstanarima, među kojima je bila i porodica Zelenike. Dodala je da je Čovićev otac vozio kamion i vrijedno radio.

– Nije mi jasno kako sada može imati šest miliona maraka. Ili punac Čovića, koji je, kao sam čula, bio rudar, ili zet koji je tek zinuo na svijet – ispričala je Zelenika, aludirajući tako na sadašnje bogatstvo Čovićeve porodice.

– Ja radim čitav životni vijek, na više radnih mjesta i opet imam samo stan – iskrena je bila Zelenika.

Naglasila je da je BiH njena domovina i da ovdje želi živjeti, a dodala je da ne želi svoje unuke ili djecu sutra gledati preko interneta, upozoravajući tako na sve veći odlazak mladih ljudi, što generira korupcija i kriminal koju uzrokuju vladajuće partije u državi.

Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Država zgrožena, Bosanci napravili neviđeni haos: Nećete vjerovati šta su uradili političarki iz EU!