DA STANEŠ I ZAMISLIŠ SE Bogatu vjerenicu doveo je kod siromašne bake u kolibu, a ono što mu je rekla, promijenilo mu je život iz korijena!

Ženska posla

Daleko u šumi stajala je jedna stara kućica skoro oronula. U njoj je živjela jedna starica. Živela je sama, navikla je na takav način života i nije htjela sa djecom u grad.

Jednog dana kod starice je došao njen najstariji unuk. Sa sobom je vodio svoju buduću životnu saputnicu. Razlog posjete je bio da je baka upozna i kaže mu svoje mišljenje, koje je on jako cijenio.

Kad ih je srdačno ugostila, počela je da gleda u djevojku. Ona je bila mršava, lijepa, prava lutka iz izloga. Sa puno šminke i svijetlog nakita na sebi. Imala je odijelo koje je vise otkrivalo nego skrivalo.

Čim su ušli u kuću počela je sa poniženjem da posmatra, skromu staricinu sobu. To se baki uopšte nije svidjelo. Kad su se izvinili riješili su da krenu nazad u grad.

Baka je kao i sve bake otišla da im spakuje dosta stvari koje svaka seoska kuća ima. Unuk ode pod izgovorom da pomogne baki, da čuje njeno mišljenje. Sav ponosit upita baku šta misli?

– Znaš sine ja sam stara možda i glupa za te stvari, ali znam da ovdje u šumi životinje koje su mnogo male i slabe, imaju često žarke boje na sebi. One su otrovne i mnogo opasne za ljude. Međutim postoje i one koje samo imitiraju opasnost, a u stvari su bas bezopasne. Ja se iskreno nadam da je ova tvoja jedna od njih i da te neće mnogo zaboljeti kad te bude ujela – rekla je baka.

Leave your vote