in

Dačić dijeli lekcije o patriotizmu, a Erdoganu koji lobira za Kosovo pjeva “Osman-agu”
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocjenio je da je Srbija više nego ikada u sukobu sama sa sobom, prije svega zato što ne postoji jasno definisan cilj društva, evropska perspektiva Srbije.

LDP će se vratiti i u parlament i u politički život zemlje, ne kao džak za udaranje, nego onakvi kakvi treba da budemo zbog zemlje koja je osuđena na izbor između Vučića i još gore opozicije – rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da politika LDP-a nije nestala i dodao da ona ne može da se proda, mada niko, kako kaže, ne bi ni htio da je kupi.

– Četiri godine statiram i dokazujem ono što je (zvaničnik SNS-a Goran) Vesić davno rekao za mene, da sam živi primjer da je materija neuništiva -rekao je Jovanović.

On se osvrnuo i na to da niko u parlamentu danas nije pomenuo takse koje je Priština podigla na robu iz centralne Srbije, a kritikovao je i rad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, rekavši da se “vodi đilkoš diplomatija”.

– Dačić kaže – ne mogu da vjerujem da Evropa ne može ništa da uradi. Ko kaže da ne može? Evropa nam je pokazala gdje smo. Kad vodimo ”đilkoš diplomatiju”, onda završimo onako kako završi svaki pijani provincijalni đilkoš – rekao je Jovanović.
Mi od ( austrijskog kancelara Sebastijana) Kurca očekujemo da nam pomogne da riješimo probleme s Prištinom? To možda može ujutro u tri sata pijan u Guči pod šatorom da radi, ali kao ministar spoljnih poslova na tako nešto nema pravo – dodao je Jovanović.

– Dok ti s druge strane muftija lijepi sto eura na čelo, a ti pjevaš Erdoganu. Je l” Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l lobirao da Kosovo uđe u Interpol – lobirao. Pa što njemu pjevaš ”Osman agu”, a nama dijeliš lekcije o patrotizmu – upitao je Jovanović – prenijele su Vijesti.ba.

Tužne scene iz BiH konačno obilaze svijet: Kome su djeca kriva?

Valentin Inzko

Inzko žestoko zaprijetio Čoviću: Nema prepravljanja karte BiH!