in

DAMA DO KRAJA Jackie Kennedy je samo jednom rečenicom ušutkala Marilyn Monroe!

Kada je Marilyn Monroe telefonom nazvala Jackie Kennedy kako bi joj priznala da ima aferu s njenim suprugom, tadašnja prva dama SAD-a samo joj je odgovorila: “Odlično! Iselit ću se iz Bijele kuće, a ti preuzmi sve probleme!”

Ova i slične tenzije između JFK-a i Jackie u zadnjoj godini života američkog predsjednika objavljene su u knjizi Christophera Andersena “These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie”.
Autor u knjizi opisuje kako je Jackie uglavnom bez riječi prihvatala ‘švrljanje’ svog supruga s drugim ženama, ali joj je veza sa holivudskom divom najviše smetala.

Marilyn je navodno bila uvjerena kako će John Kennedy ostaviti suprugu i oženiti se njome, a svojoj je dobroj prijateljici Jane Carmen više puta rekla: “Zamisli me kao prvu damu!”

Andersen također navodi kako je Jackie osamdesetih godina mrzila Madonnu nakon što je njen sin John Kennedy Junior bio u kratkoj vezi sa slavnom pjevačicom. Njih dvoje su izlazili 1988. godine, a Jackie se jako protivila njihovoj vezi.

Jackie se nije sviđao Madonnin imidž i stalna provokacija s Crkvom i religijskim motivima, a posebno joj je zamjerila što se na naslovnoj strani magazina “Life” slikala odjevena kao Marilyn Monroe. Jackie naime nije mogla podnijeti nijedan podsjetnik na aferu njenog supruga sa Monroe, pa makar to bila i Madonna obučena poput ikone Hollywooda.

Nije samo važno šta jedete, nego KADA jedete! Uz ove savjete dotjerat ćete LINIJU i srediti ZDRAVLJE

Šemsudin Mehmedović oštro zaprijetio Miloradu Dodiku: “Približava se smjena u Predsjedništvu BiH…”