DAN ŽALOSTI ‘Moju Lejlu su dvaput vraćali iz smrti, ali treći put nisu uspjeli’

Posljednje Vijesti

Ispred džamije u Kahrimanima danas je poslije podne-namaza klanjana dženaza tragično nastradaloj Nađi Neradin (16). Rijeka ljudi slila se u Kahrimane.

Nakon toga obavljen je ukop nesretne 16-godišnjakinje na mezarju Kahrimani-Zovik.

Njenim prijateljicama Ajli Ibrici (18) i Lejli Oruč (17) također će se danas klanjati dženaza poslije ikindija-namaza, na mezarju Vrbanja-Tarčin.

To je trebao biti dan veselja, a bio je dan žalosti. Prijatelju moramo nastaviti živjeti, rekao je za Dnevni avaz Vahidin Oruč, otac poginule Lejle (17) i teško povrijeđene Ajle (18).

Podsjetimo, tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnojnesreći koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji.

Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti te su ga zadržali na liječenju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za Dnevni avaz da je uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, kazao je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW.

Veselile se rođendanu

Vahidin kaže da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

– Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetnosti. Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45, ali tamo nisu nikada stigle. Majka Ajle Ibrice je nazvala moju suprugu i rekla da je na internetu vidjela smrskano vozilo za koje misli da izgleda kao ono u kojem su one otišle. Ja ništa nisam čekao niti sam ikoga zvao, nego sam se spremio i otišao u bolnicu – rekao je otac.

– Šta da kažem, život ti se promijeni u sekundi, supruga je na tabletama, otišla je u bolnicu kod Ajle – kaže Vahidin. Dodaje da je Lejla davala znakove života pa su ju prvo odvezli u opću bolnicu, a onda u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nije ih trebao voziti…

– Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati – kaže Vahidin.

Dodao je da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da ih on zapravo nije trebao voziti.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.