DEFINITIVNO POGREŠNE FRIZURE! Ovako uređena kosa nas čini starijima bar 10 godina!

Iako je starost prirodni dio života, niko od nas ne želi prije vremena da izgleda starije od svog hronološkog doba. Međutim, ponekad nas pogrešan izbor šminke i frizure može učiniti deset godina starijim. Ovo su tri najčešće greške.

Pretjerano natapirana kosa
Kosu je poželjno natapirati kako bismo joj dodali više volumena, ali ponekad se prilikom tapiranja lako zanesemo i završimo sa “naduvanom” i neatraktivnom frizurom. Od retro izgleda ovakva kosa vrlo brzo prelazi u staromodnu i dosadnu.

Kako biste svojoj kosi dodali volumen, a opet zadržali moderan izgled, kosu je potrebno podići od tjemena dok je sušite. Odmah nakon sušenja, kosu umotajte u velike viklere i pustite da se kosa potpuno ohladi u njima. Tako ćete postići lepršav izgled kakav želite.

Ravna i tamna kosa
Kako starimo, gravitacija vizuelno vuče naše lice prema dolje, a ako pritom imamo ravnu i tamnu kosu s razdjeljkom na sredini, ona nam neće nimalo laskati.

Umjesto kompletno crne, birajte radije tamno smeđe nijanse, a razdjeljak pomjerite ipak malo na stranu. Ovo će vam dati moderniji izgled i osvježiti vam lice.

Krute kovrdže
Kruta kosa koja se ne pomjera dok hodamo izgleda vrlo neprirodno, beživotno i zastarjelo. Ako uvijate kosu, koristite širu cijev figara koja će vašoj kosi dati izgled opuštenijih kovrča i nikako ne pretjerujte s korišćenjem laka za kosu.

Bićete iznenađeni kad vidite kakvu razliku ovo može napraviti na vašoj kosi, ali i kompletnom izgledu lica koje će odjednom izgledati mlađe, svježije i otvorenije.