in ,

Denis Bećirović dao rok Vijeću ministara BiH: “Imate 120 dana da to uradite!”

Denis Bećirović
Denis Bećirović

Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH zadužio je Vijeće ministara BIH da najkasnije u roku od 120 dana od dana usvajanja ove inicijative u Dom naroda PSBiH pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi amandmane na Ustav BiH kojim se osigurava potpuna i dosljedna implementacija četiri presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetima „Sejdić i Finci“, „Azra Zornić“, „Ilijaz Pilav“ i „Samir Šlaku“.

Inicijativa dolazi u momentu kada Dragan Čović i dalje formiranje vlasti uvjetuje izmjenama Izbornog zakona BiH.

Promjena Izbornog zakona je preduvjet za normalno funkcioniranje svih vlasti u BiH, no izmjene ne mogu biti bez implementacija presuda evropskih sudova koje su godinama na čekanju.

Loša i nikakva Implementacija presuda “zarobila” nas je na putu ka EU, jer se bh. lideri nisu mogli dogovoriti o načinu provedbe, ali i novim pristupom EU BiH svima bi trebalo biti jasno kako niti jedna presuda nije maknuta s dnevnog red, nego su prioriteti samo drugačije poredani te nije pitanje hoće li nego kada će se ovaj uvjet morati ispuniti – prenosi Patria.

Sin Recepa Tayyipa Erdogana se iznenada pojavio u Sarajevu, a onda je poslao poruku građanima BiH: “Mi u Turskoj gajimo veoma topla osjećanja prema našoj braći”

Halid Muslimović – pjevač ili profesionalni prevarant: Javila se Australka, tvrdi da je od nje uzeo 400.00 dolara, a onda je brutalno pretukao!