Denis Bećirović poslao žestoku poruku Miloradu Dodiku

Denis Bećirović

Posljednjih dana sam ponovno meta medijskih napada u Srbiji i manjem bosanskom entietu RS. U negativnom kontekstu me, između ostalih, spominju u beogradskoj „Politici“, banjalučkim „Nezavisnim novinama“, „Glasu Srpske“ … Vrijeđaju, izmišljaju, podmeću, okreću moje teze, pakuju, montiraju …

Poruka profesora Bećirovića može se slobodno proglasiti i porukom Miloradu Dodiku koji kontroliše sve pobrojane medije i zapravo kompletan život u entitetu RS. Pročitajte ostatak poruke.

Piše: prof. dr. Denis Bećirović, BHDijaspora.net

Jednom riječju, uveliko podsjećaju na medijsku mašineriju režima Slobodana Miloševića. Interesantno, i jedan dio medija u Federaciji BiH velikodušno daje prostor velikosrpskim protagonistima da mogu širiti svoje brutalne uvrede i klevete.

Ipak, jedno moraju znati: neće me ni uplašiti ni zaustaviti! Ne bojim se sljedbenika velikosrpske politike i dok god imam povjerenje građana borit ću se protiv njihovog projekta komadanja i razaranja države Bosne i Hercegovine. Ne dam državu Bosnu i Hercegovinu! Bojim se jedino dragog Boga!

Velikosrpskoj politici sam jasno rekao i u Beogradu da nikada neće uspjeti u zločinačkom pokušaju ubijanja države Bosne i Hercegovine. Zato ponavljam još jednom ono što sam rekao javno zvaničnicima Srbije: manji bosanski entitet RS nikada nije bio, nije sada i nikada neće biti država! Tačka!

Vrijeme je da politiku počnemo shvatati izvan dnevno-političkih, uskostranačkih i šićardžijskih shvatanja.

Vrijeme je da djelujemo pragmatično i strateški.

Vrijeme je da djelujemo u okviru mogućeg s pogledom u budućnost.

Naravno, nemam iluzija, svjestan sam da će me u borbi za pošteniju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu napadati i ocrnjivati. Očekujem da će napadi u narednom periodu biti sve brutalniji.

Ipak, kao što je svojevremeno veliki književnik Dostojevski rekao: “Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj.”

Živjela vječna država Bosna i Hercegovina!

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.