Denis Bećirović

Denis Bećirović poslao žestoku poruku Miloradu Dodiku

Vijesti

Posljednjih dana sam ponovno meta medijskih napada u Srbiji i manjem bosanskom entietu RS. U negativnom kontekstu me, između ostalih, spominju u beogradskoj „Politici“, banjalučkim „Nezavisnim novinama“, „Glasu Srpske“ … Vrijeđaju, izmišljaju, podmeću, okreću moje teze, pakuju, montiraju …

Poruka profesora Bećirovića može se slobodno proglasiti i porukom Miloradu Dodiku koji kontroliše sve pobrojane medije i zapravo kompletan život u entitetu RS. Pročitajte ostatak poruke.

Piše: prof. dr. Denis Bećirović, BHDijaspora.net

Jednom riječju, uveliko podsjećaju na medijsku mašineriju režima Slobodana Miloševića. Interesantno, i jedan dio medija u Federaciji BiH velikodušno daje prostor velikosrpskim protagonistima da mogu širiti svoje brutalne uvrede i klevete.

Ipak, jedno moraju znati: neće me ni uplašiti ni zaustaviti! Ne bojim se sljedbenika velikosrpske politike i dok god imam povjerenje građana borit ću se protiv njihovog projekta komadanja i razaranja države Bosne i Hercegovine. Ne dam državu Bosnu i Hercegovinu! Bojim se jedino dragog Boga!

Velikosrpskoj politici sam jasno rekao i u Beogradu da nikada neće uspjeti u zločinačkom pokušaju ubijanja države Bosne i Hercegovine. Zato ponavljam još jednom ono što sam rekao javno zvaničnicima Srbije: manji bosanski entitet RS nikada nije bio, nije sada i nikada neće biti država! Tačka!

Vrijeme je da politiku počnemo shvatati izvan dnevno-političkih, uskostranačkih i šićardžijskih shvatanja.

Vrijeme je da djelujemo pragmatično i strateški.

Vrijeme je da djelujemo u okviru mogućeg s pogledom u budućnost.

Naravno, nemam iluzija, svjestan sam da će me u borbi za pošteniju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu napadati i ocrnjivati. Očekujem da će napadi u narednom periodu biti sve brutalniji.

Ipak, kao što je svojevremeno veliki književnik Dostojevski rekao: “Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj.”

Živjela vječna država Bosna i Hercegovina!

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.