in ,

Detalji jezivog udesa u BiH: “Čula se eksplozija, djeca vrište, a vozač…”

Riječ je o veoma uskom putu, a mještani kažu da se nesreća dogodila nakon što je vozač kombija pokupio učenike i povezao ih prema školi.

Na mjestu gdje se rano jutros dogodila teška nesreća kod Prnjavora još traje uviđaj i zaustavljen je saobraćaj.

Na mjestu tragedije još se nalazi Audi koji je u potpunosti uništen i čiji je vozač smrtno stradao, kao i kombi u kojem su bili đaci – povrijeđeno je njih deset. Dijelovi vozila razbacani su i deset metara od mjesta udesa…

Riječ je o veoma uskom putu, a mještani kažu da se nesreća dogodila nakon što je vozač kombija pokupio učenike i povezao ih prema školi.

“Predrag Milanović jutros je sa suprugom krenuo na posao, te su u blizini moje kuće sudario sa kombijem punim đaka i poginuo je”, govori za Srpskainfo počinje priču jedan od svjedoka stravične nesreće i čovjek koji pomagao povrijeđenim poslije nesreće.

“Probudio sam se rano i sjeo da popijem kafu, kad sam začuo eksploziju. Kao da je neko bombu bacio. Odmah sam se spremio i izašao ispred kući i vidio kako djeca vrište i trče prema meni”, ispričao je svjedok.

Dodaje da su djeca vrištala kako se desila nesreća, govorili mu da zove Hitnu pomoć i plakali su govoreći da su i oni povrijeđeni.

“Djeca nisu bila krvava, ali su govorili da su se ugruvali. Odmah smo sin i ja otrčali do mjesta nesreće i tu smo zatekli Audi koji je bio potpuno uništen”, kaže on.

Dodaje da je za volanom odmah prepoznao Predraga i njegovu suprugu koji žive u njegovoj blizini.

“Pokušali smo ga izvući, al nismo mogli. Morali smo slomiti sjedalo i izvukli smo ga kroz zadnja vrata. On nije bio pri svijesti, al je bio živ. Veoma je loše izgledao, išla mu je krv iz uha, nosa i usta i imao je tešku povredu grudnog koša”, ističe ovaj očevidac.

Prema njegovim riječima, Predragova supruga je bila povrijeđena, al nije bila krvava: “Veoma brzo je stigla Hitna pomoć i policija, a čuo sam da je na putu do bolnice preminuo. Velika je to tragedija, bio je baš dobar čovjek.”

Njegov komšija dodaje da je put uzak i veoma propao, ali da ljudi i pored toga voze brzo. Kaže da se nesreća dogodila na izlazu iz veoma velike i nepregledne krivine.

Koronavirusom zaražena profesorica škole u BiH

Afera “Respirator”: Saslušana Sebija Izetbegović