in

Detalji užasa u Dubrovniku: Pucao u roditelje pa ih ostavio u lokvi krvi, policija slaže mozaik tragedije dok se ljekari još bore za život majke

Dubrovnik od četvrtka u ponoć ne prestaje prepričavati porodičnu tragediju koja se dogodila u Postranjskoj ulici u predjelu Šipčine.

Šta je natjeralo Dragu G. (37) da iz vatrenog oružja zapuca u vlastite roditelje nakon kraće prepirke, možda se nikada ne otkrije.

Naime, nekoliko minuta nakon 23 sata u srijedu, on je iz još neutvrđenog razloga, a najvjerojatnije u stanju visoke rastrojenosti, ispalio nekoliko hitaca prema majci i ocu. Jedan od metaka je njegovu majku Anu (68) pogodio u predjelu glave, dok su njegovu ocu Branku (68) meci ozlijedili vratnu kralježnicu i torakalni dio. Roditelje je ostavio u lokvi krvi, a on se dao u bijeg.

Navodno je neko od susjeda koji su čuli povišene tonove i pucnjeve alarmirao policiju, no niko nije slutio kakva se tragedija krije u jednom od stanova u Postranjskoj. Prizori koje su zatekli policajci i uposlenici Hitne bili su stravični. Ranjeni supružnici su prevezeni vozilom Hitne pomoći u dubrovačku bolnicu gdje su podvrgnuti operativnim zahvatima. I dok je muškarac stabilno, za život ranjene žene ljekari se još bore.

Dubrovnik, 040620.
Sinoc,3. lipnja, u 23:05 sati u obiteljskoj kuci u Postarnjskoj ulici u Dubrovniku 37-godisnjak je iz vatrenog oruzja pucao u 68-godisnjaka i 67-godisnjakinju koji su zadobili teske tjelesne ozljede.
Na fotografiji: Policija pretrazica okolicu.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik oružja je ranjeni muškarac, a policija je u međuvremenu pretresla i objekt u kojem je 37-godišnjak uhapšen, uključujući i vlasnike samog objekta gdje se Drago skrivao, i u koji je inače znao svraćati s društvom. Taj objekt je uvijek otključan pa je tu priliku Drago iskoristio i za skrivanje, a komšije kažu kako nisu ništa čuli sve do jutarnjeg komešanja policije koja je došla čuvati objekt i obaviti pretragu okolnog područja, no i dalje bez rezultata.

Kriminalističko istraživanje nad privedenim muškarcem se privodi kraju. Još se čeka oporavak njegovih roditelja kako bi se mogla čuti i njihova strana priče te složiti cijeli mozaik tragedije koja je zaprepastila Dubrovnik i koja je na nekoliko sati paralizirala pola grada dok se tragalo za naoružanim muškarcem.

Rezime prijave je dvostruki pokušaj ubistva, a u toku je i psihološka evaluacija uhićenog koja će možda dati jasniju sliku o profilu mladića i okolnostima koje su ga nagnale na ovakav čin. Nakon dovršetka obrade, 37-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva koje će, pretpostavlja se, staviti prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku da mu odredi jednomjesečni pritvor.

– Pucnjavu ni galamu nismo čuli iako smo vrlo blizu. Ali negdje pred zoru, možda oko 4 sata ujutro, zvukovi su me trgnuli iz sna. Muški glas je poviknuo: ‘Imamo ga, ali ne i oružje.’ Protrnula sam na to i pogledala kroz prozor. Bilo je vani nekoliko policajaca, a ubrzo sam doznala da se za Dragom tragalo jer je pucao u roditelje. Što mu je bilo u glavi?! Pa to je prestrašno.

Nit’ pije, nit’ puši, niti se drogira. Ta vijest mi je nespojiva s istinom jer riječ je o predivnoj porodici koja krvavo radi i privređuje. Imaju turističku agenciju u kojoj svi rade i imaju svoje uloge. Ova koronakriza nas je sve bacila na koljena, pa tako i skomšijee.

Tri mjeseca ludila. Branko je samo znao ponavljati: ‘Kad će više kraj ovome da počnemo raditi’. Jer nitko od njih nije naviknuo biti kući zatvoren i ne raditi ništa – ispričala je jedna komšinka ranjenih supružnika. Je li Drago u vrijeme zločina bio pod utjecajem nekog opojnog sredstva još nije poznato.

Kako je rekla druga komšinka, nije znala da komšije u stanu drže oružje, no, kaže,  “te opasne ratne uspomene nisu rijetkost u Dubrovniku.

– Ani su bila puna usta sinova i ljubavi prema njima. Obostrano je to bilo. To se moglo primijetiti kad smo, sve do korone, znali roštiljati u ulici svi zajedno. Drago se tom prilikom uvijek znao najviše potruditi. Imao je niz godina psa kojeg su dali uspavati jer je bio bolestan. Nabavili su zatim novoga. Stariji brat odselio se prije nekoliko godina. Teško će ovaj užas Drago preživjeti.

“Suludim potezom mladi je dečko uništio život. Daj Bože samo da mu se roditelji izvuku i oporave. Vjerujem da će zajedno uspjeti sve prebroditi jer roditeljska ljubav prema djeci nema granica” – zaključila je. (H.K.J.)

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA Ljubavna priča Dine Merlina nalik je na one filmske

Proslavila se izjavom o “krevetu i 10.000 dolara”, prepoznajete li slavnu manekenku?