in ,

Devet novozaraženih u Tuzlanskom kantonu, među njima i jedno dijete iz Gračanice

Dva slučaja zaraze koronavirusom koji su zahtijevali bolnički hospitalizaciju potvrđeni su u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i nalaze se u ranije spomenutoj statistici.

Na području Tuzlanskog kantona registrirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli analizirano 57 uzoraka, potvrđeno je iz Kantonalnog kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Kako je kazala ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, od ukupno 55 osoba registriranih na području Tuzlanskog kantona, njih 36 je u klasteru Centra za srce, 13 je u klasteru Srednja Špionica, a jedno u Lukavcu.

Također, pojavili su se i novi klasteri i to u Sapni sa jednom osobom, zatim u Banovićima sa jednom osobom, aktivan je i novi klaster u Tuzli gdje je također prisutna jedna osoba te jedan klaster u Gračanici.

Dva slučaja zaraze koronavirusom koji su zahtijevali bolnički hospitalizaciju potvrđeni su u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i nalaze se u ranije spomenutoj statistici.

Kako je za Klix.ba potvrdio direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović, u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitaliziran je muškarac te jedno dijete iz Gračanice.

Govoreći o muškarcu, Jusufović nam je kazao da je ovom pacijentu trebala biti zamijenjena baterija na pacemakeru, međutim, prilikom pripreme za operativni zahvat on je testiran na koronavirus, a rezultat analiza je bio pozitivan.

Kada je riječ o djetetu iz Gračanice, Jusufović nam je kazao da je ono u tuzlansku bolnicu dovedeno u febrilnom stanju, a također mu je potvrđena zaraza SARS-CoV-2 virusom.

Oba pacijenta trenutno su hospitalizirana u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u UKC-u Tuzla.

Fuad Šišić pojasnio pravu istinu o trenutnim dešavanjima u svijetu

BH Pošta ima važno obavještenje za sve penzionere kojima će penzija doći na kućnu adresu