Državljanin BiH smrtno stradao u eksploziji u Njemačkoj

Vijesti

Eksplozija koja 18. jula uništila kuću u njemačkom Evingsenu, opštini u sastavu grada Altena (pokrajina Sjeverna Rajna – Vestfalija), izazvala je mnogo spekulacija.

Ne samo da misteriju izazvao uzrok eksplozije nego dugo nije bilo moguće utvrditi identitet muškarca čije je beživotno tijelo pronađeno na mjestu nesreće.

– Nastradali muškarac je 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, nastanjen u Francuskoj, otkrio je u utorak predstavnik policije, prenosi come-on.de.

U pratnji nastradalog Bosanca bio je 30-godišnji Kosovar, također s prebivalištem u Francuskoj, koji je teško povrijeđen u plamenu.

“Još uvijek je u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti”, dodala je policija

Istražitelji još pokušavaju otkriti šta se stvarno događalo u kući u Evingsenu, odnosno zašto su dvojica stradalih muškaraca imala kanistere pune benzina u zatvorenom prostoru. Vlasnik kuće je Bosanac, nastanjen u Njemačkoj.

Lokalno stanovništvo iznijelo je razne “teorije” koje je policija demantovala, od toga da je eksplodirala laboratorija narkotika, preko špekulacija da su njih dvojica stradali i prije izbijanja požara, do toga da je “državljanin Poljske, vlasnik kuće, tražio rušenje objekta”.

“Ništa od toga ne možemo potvrditi. Državljanin BiH je stradao u vatri, a vlasnik kuće nije Poljak nego drugi državljanin BiH nastanjen u Njemačkoj”, rekao je predstavnik policije i dodao da se istraga nastavlja – prenose mediji.

Leave your vote