in ,

Dileme više nema: Republika Srpska ide u novi referendum

Dodik i Govedarica
Dodik i Govedarica

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku da se vojni objekti ipak moraju knjižiti na državu, u entitetu Republika Srpska nastupio je pravi haos, nizale su se kritike i svi su jednoglasno poručili da ta odluka neće biti ispoštovana.

Evo ko je zapravo vlasnik trgovačkog lanca Bingo: Jeste li iznenađeni?

”RS ne želi u NATO i pitaćemo opet narod šta oni misle. Organizovaćemo novi referendum”, poručio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, a horski su ga podržali njegovi istomišljenici i politički kompanjoni.

No, ovog vikenda stižu informacije da je i opozicija protiv ulaska BiH u NATO pa je tako u RS-u ustvari formirana većina oko pitanja referenduma – samo je pitanje dana ili mjeseca kada će ga ponovo raspisati i tako pod noge baciti odluku Ustavnog suda koja je inače obavezujuća.

Iz RS-a godinama tvrde da je Ustavni sud ispolitizirana ustanova i da njihove odluke ne vrijede ništa. Zato i jesu proveli referendum o Danu RS-a kao jednu vrstu proble za referendum o otcjepljenju od BiH koji je Dodik najavio za 2018. godinu.

Ovaj referendum definitivno bi bio generalna proba za otcjepljenje što i danas u RS-u izaziva oduševljenje. Loša nam vremena dolaze, i teško je predvidjeti kako će se sve odvijati u narednim mjesecima.

A u sve to vrijeme narod jedva sastavlja kraj s krajem. Dosta nam je nas samih, svima nam još samo referendumi nedostaju. Daleko bilo…

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Nurkić

Šta Jusuf Nurkić radi dok Dule i Zmajevi krvare u Armeniji

Korićanske stijene

Institut za istraživanje genocida Kanada: Genocidni akt na Korićanskim stijenama