Diže se helikopter, ali zašto SIPA-ini specijalni odredi “Alfa”, “Beta” i “Gama” ne tragaju za masovnim ubicom Gačićem

I pored tri odsjeka unutar ove jedinice, a to su antiteroristički odsjek “Alfa”, odsjek za operacije “Beta” i odsjek za podršku “Gama”, kapaciteti ove jedinice su totalno neiskorišteni

Iako sve policijske agencije, kako tvrde iz MUP-a Kantona Sarajevo, tragaju za ubicom Edinom Gačićem, među njima se ne nalaze pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ova policijska agencija ima najopremljeniju Jedinicu za specijalnu podršku SIPA-e, ali još im nije upućen poziv da se uključe u potragu za ubicom i da se stave na raspolaganje Tužilaštvu KS, piše Dnevni avaz.

I pored tri odsjeka unutar ove jedinice, a to su antiteroristički odsjek “Alfa”, odsjek za operacije “Beta” i odsjek za podršku “Gama”, kapaciteti ove jedinice su totalno neiskorišteni.

Vlada Kantona Sarajevo dodijelit će nagradu onome ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju ubojice Edina Gačića.

”Vlada KS će do okončanja potrage biti u stalnom zasjedanju. Formiran je tim od tri ministra koji će biti u kontaktu s Operativnim štabom, davati pomoć koja je potrebna”, kazao je na press-konferenciji Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS.

”Postoji potreba da se ovih dana na području KS građani osjećaju sigurno, da se posebna pažnja obrati na pojedine lokacije, škole, vrtiće i sva ostala mjesta. Vlada KS će do okončanja potrage biti u stalnom zasjedanju. Formiran je tim od tri ministra koji će biti u kontaktu s Operativnim stožerom, davati pomoć koja je neophodna”, kazao je Katica.