in ,

Djevojčica spasila mami život pomoću uputa sa YouTubea

“Pitala sam je kako je znala što treba činiti, a ona mi je odgovorila kako je jednom vidjela na YouTubeu kako netko to radi.”

Jessica Kinder (7) iz Velike Britanije gledala je Grincha kada je njezina majka Becky Green (32) dobila napadaje i srušila se. Malena se brzo snašla. Sjetila se kako je na YouTubeu gledala hitni postupak oživljavanja, zapamtila je što mora napraviti. Najprije je zalila mamino lice vodom ne bi li se ‘probudila’, a potom je krenula s oživljavanjem.

U isto vrijeme je tipkala po mobitelu i ukucavala broj prve pomoći. Kada je njezina majka došla svijesti, bila je okružena medicinskim osobljem.

– Kada sam se probudila medicinski radnici su već bili ovdje, a moja djevojčica je bila histerična. Tako sam ponosna na nju, ne mogu vjerovati koliko je bila hrabra. Sigurno joj je bilo jako stresno, ali nije gubila glavu i pokušavala me je spasiti. To je nešto nevjerojatno za dijete od sedam godina. Ona je moj junak. Imam za nju nešto posebno za Božić – rekla je Becky nakon što se vratila iz bolnice gdje su joj liječnici otkrili epilepsiju.

– Pitala sam je kako je znala što treba činiti, a ona mi je odgovorila kako je jednom vidjela na YouTubeu kako netko to radi. Nisam mogla vjerovati – dodala je ova majka koja osim Jessice ima i sina od 10 godina.

Njezina kćer je u školi dobila nagradu za hrabrost i sada priča kako želi jednog dana biti liječnica ili medicinska sestra, prenosi Mirror.

I naučnici zatečeni arheološkim otkrićam u Egiptu: Šta je pronađeno duboko ispod pijeska?

Srbijanac nasrnuo na ženu dok je šetala psa!