Djevojke decenijama žrtve psiho-sekte u Italiji na čijem je čelu bio 77-godišnjak, zvale su ga “Doktor”

Crna hronika Posljednje

Policija italijanskog grada Novare otkrila je, zahvaljujući svjedočenju jedne djevojčice, postojanje psihosekte, koja je djelovala u cijeloj Italiji više od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i djevojčice, bio je 77-godišnji čovjek, koga su oslovljavale s “Doktor”, a odnosile se prema njemu kao prema božanstvu.

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju kako bi se, kako im je govorio vođa, “zapalio unutrašnji plamen”, i bile su mu potpuno potčinjene.

“Doktor” je neke žene uspio sasvim izolirati, čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu, prenosi Tanjug.

Profesionalci mamili žrtve

Djevojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i “pranjem novca”, a vođa je odlučivao za članice s kim se mogu družiti, šta raditi i sam je birao s kojom će se žrtvom zabavljati.

Policija je otkrila kako je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvavali su i profesionalci, kao neke psihoterapeutkinje, vlasnici dvije škole baleta, vlasnici zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i djevojke visokog kulturnog nivoa riskirale i bile uvučene u sektu ukoliko ih je vođa ocijenio kao mete.

“Niko nije mogao biti siguran da neće biti uvučen u sektu”, svjedočila je djevojčica, a detalje je saopštila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

Leave your vote