in

Dobra vijest iz Tešnja: Poslali su tri uzorka na analizu zbog sumnje na koronavirus i svi su bili negativni

U samoizolaciji je 511 osoba, a jučer su poslana tri uzorka sumnjivih slučajeva na analizu i svi su bili negativni. Trenutno sa područja općine Tešanj su i dalje dvije osobe zaražene sa koronavirusom, te su obe smještene u KB Zenica i trenutno su stabilnog zdravstvenog stanja.

Jučer su ispred Službe hitne medicinske pomoći u Tešnju instalirana dva šatora koja će u narednom periodu predstavljati Trijažni centar Doma zdravlja Tešanj.

Od danas odlukom Operativnog tima Doma zdravlja Tešanj zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u cilju smanjivanja kontakta između stanovništva i sa namjerom sprečavanja daljeg širenja virusa, na snazi je novi režim pružanja usluga našim korisnicima.

Ambulanta Jelah će raditi svakim radnim danom u periodu od 07 do 17 sati i usluge pregleda će u njoj dobijati pacijenti iz ambulanti Jelah, Kalošević, Miljanovci Novi, Miljanovci Lončari i Piljužići, a pacijenti sa tog područja putem telefona 032/663-716 mogu dobiti ostale usluge kao npr.propisivanje redovne terapije. Ambulanta Tešanjka će raditi svakog radnog dana u periodu od 07 do 17 sati i usluge pregleda će u njoj dobijati pacijenti iz ambulanti, Tešanjka, Šije i Trepče, a pacijenti sa tog područja putem telefona 032/662-455 mogu dobiti ostale usluge kao npr.propisivanje redovne terapije.

Pacijenti iz svih ostalih ambulanti usluge pregleda će dobijati u Tešnju, a prvi kontakt je kroz Trijažni centar ispred Službe hitne medicinske pomoći. SHMP i ostale raspoložive ambulante porodične medicine u Tešnju u narednom periodu će raditi sa pojačanim medicinskim ekipama. Pacijenti sa tog područja putem telefona 032/650-052 mogu dobiti ostale usluge kao npr.propisivanje redovne terapije.

Od 24.03.2020 godine pa do daljnjeg svoje usluge neće pružati Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Od 23.03.2020 god. u ambulanti Tešanjka se pružaju stomatološke usluge, pregledi i hitne intervencije, za sve stanovnike općine Tešanj. Radno vrijeme stomatološke ambulante od ponedjeljka do petka će biti od 07 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 07 do 13 sati.

Napravite vlastito dezinfekciono sredstvo

Zbog velikih snježnih nanosa zatvoren granični prelaz u BiH!