in ,

Dodik donio šokantnu odluku o Srebrenici, a u sve su upetljani Izraelci

Vlada Republike Srpske, za koju i ptice na grani znaju da je godinama pod strogom kontrolom Milorada Dodika, imenovala je danas članove međunarodnih i nezavisnih tijela – Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina.

V.d. Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da će Centar pružiti potpunu administrativno-tehničku i finansijsku podršku radu komisija.

Kojić je naveo da su članovi komisija iz 12 zemalja svijeta i da je predsjedavajući komisije za Srebrenicu Gideon Grajf, a za Sarajevo stručnjak iz Izraela Rafel Izraeli.

Pored Grajfa, članovi Komisije za Srebrenicu su Adenrelo Sinaba iz Nigerije, Јukiosa Јapa, Rodžer Bajat iz Australije, Zeng Јi iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Golbarh iz Njemačke, Larens Almarfrens iz SAD i Marija Đurić iz Srbije.

Članovi Komisije za Sarajevo, pored Izraelija su Volter Manusek iz Austrije, Lorens Almarfrens, Darko Tanasković, iz Srbije, Đuzepe Zakarija, Viktor Bezučenko iz Rusije i Patrih Bario.

On je istakao da će komisija za Sarajevo imati sedam članova, a za Srebrenicu devet, te da će konistitutivne sjednice ovih komisija biti održane krajem marta ili početkom aprila.

Ministar pravde Srpske Anton Kasipović rekao je da rješenja o formiranju komisija predstavljaju realizaciju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske u kojima je jasno naglašena osnovna motivacija za njihovo formiranje.

Postignut dogovor: Mijenjaju se granice na Balkanu, Srbija ostaje bez 5% teritorije…

Čudesni Luka Dončić napravio što nikad niko nije. Srušio LeBronov rekord i ušao u historiju NBA