Dodik, Anadolija

Dodik poslao poruku Bošnjacima u vezi formiranja tajne vojske u RS-u

Vijesti

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Milorad Dodik odbacio je sve medijske navode kako se u RS-u formiraju određene paravojne formacije.

Jučer se u BiH mnogo pisalo o tim jedinicama, a informaciju je medijima potvrdio i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je rekao da su takve indicije prisutne već duži period.

Dodik je poslao poruku Bošnjacima koje je ova vijest najviše uznemirila, da ništa slično ne postoji i da su u pitanju izmišljotine.

Demantovao navode medija

”Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da “predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice” su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana”, saopćeno je iz kabineta predsjednika RS.

Dodao je u odgovoru medijima i “da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj”.

Navodno je formiranje ovih jedinica već počelo. Sve je i dalje dosta tajnovito, ali se definitivno nešto čudno dešava. Organi reda u BiH sigurno će o ovom pitanju imati pune ruke posla u narednim danima.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.