Objavljeni detalji: Evo o čemu su razgovarali Dodik i Čović ne čudnom sastanku u Banjaluci

Dodik poslao poruku protivnicima u vezi 2.500 kupljenih pušaka

Vijesti

‘Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela’, poručio je Milorad Dodik novinaru RTL-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uspio je isprovocirati novu političku krizu u Bosni i Hercegovini najavama o kupnji velikog kontigenta oružja namijenjenog entitetskoj policiji, piše RTL.

“Kupujemo 2500 pušaka. Nemamo što kriti”, potvrdio je Dodik ovog tjedna navode koji su se pojavili u medijima, naknadno kazavši kako je plan vlasti u RS naoružati svakog pripadnika policijskih snaga koji standarno posjeduju pištolje i nekom vrstom oružja duge cijevi, odnosno puškama ili strojnicama.

Kamere RTL Televizije uhvatile su Dodika u manastiru u mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji, a upitali su ga je li najava nabave novih pušaka jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika.

Na to je novinaru uzeo mikrofon i rekao: “Slušaj, daj mi taj mikrofon. Ja kad se pojavim, ja sam dovoljan za strah političkih protivnika, ne treba meni puška”, kazao je Dodik.

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. “Pa nismo imali skoro nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikome ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BIH – nama je to potrebno!”, poručio je.

Komentirao je i Vučićev posjet te kazao kako je predsjednik Srbije donio poruku mira i da se njemu čini da bi nakon susreta predsjednica RH i njega stvari mogle krenuti na bolje.

“Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela”, jedna je od izjava vezanih uz upit o Vučićevoj isprici. Dodik također ne pamti Vučićev govor o ‘Velikoj Srbiji’, ali poručuje kako se takvih tema ne bi više trebalo doticati.

“Da je 1941. bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH”, dodaje.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.