in

Dodik prijeti rušenjem države: OSA-u ću raspustiti, visokog predstavnika ukinuti, a s Evropom ću…
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Obavještajno-sigurnosnoj agenciji /OSA/ BiH ne treba davati dodatni novac nego da je treba raspustiti.

Komentarišući odbijanje povećanje budžeta za OSA-u, Dodik je rekao novinarima da je to antiustavna organizacija koja je nametnuta kršenjem međunarodnog sporazuma od strane visokih predstavnika.

Dodik je naveo da treba ukinuti i visokog predstavnika u BiH, nazivajući ciničnom njegovu izjavu o Srebrenici u isključivom okviru BiH.

“Srebrenica je sastavni dio RS i ne vidim nijedan razlog da se Inzko miješa u to, Srebrenica jeste i biće sastavni dio RS i on to ne može promijeniti, bez obzira na svoj cinizam”, rekao je Dodik tokom posjete Loparama.
Prema njegovim riječima, ovakvim izjavama Inzko pokazuje da je “plaćenik muslimanske strane”, uz vraćanje tema koje su davna prošlost.

“Srbi drže lokalnu vlast u Srebrenici, ona pripada RS, onima koji su stradali odaje se počast, a Vlada je ukinula izvještaj koji je bio lažan”, istakao je Dodik.

Govoreći o politici prema migrantima koja određuje izbore u evropskim zemljama, Dodik je rekao da migranti ne mogu biti stacionirani u RS.

“Mi smo davali podršku njihovom prolasku jer granicu ne kontrolišemo, a institucije BiH su propustile veliki broj migranata i bilo je neophodno da obezbijedimo da se ne stacioniraju u RS”, naveo je on.

Dodik je ocijenio da je postojala velika opasnost da se migranti stacioniraju na prostoru RS.

“Samo odlučnom politikom Vlade i institucija RS i jasnim porukama da se to neće desiti, onemogućili smo da se migranti stacioniraju ovdje i to ostaje naša politika”, poručio je predsjednik RS.
Dodik je naveo da zbog migranata i Evropa ima ozbiljan problem, te najavio da će nakon izbora RS zatražiti od te Evrope da objasni gdje je sada, da bi RS mogla odlučivati kako će se dalje kretati – prenosi Fokus.

Deen konačno otvorio dušu i sve priznao: Etiketa “pedera” i očeva politička karijera puno su me koštale, dosadili su više i Bogu i narodu!

Prljava igra Milorada Dodika: Otkriveno ko stoji iza portala koji na najgori način napada Davora Dragičevića?