Dodik se oglasio povodom zvižduka na otvaranju EYOF-a. Oba Dodika tačnije

U nimalo prijatnom ambijentu, stoički održati jako dobar i u pomirljivim tonovima govor kako i dolikuje otvaranju ovakve sportske manifestacije, napisao je Igor Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je, povodom zviždanja tokom njegovom obraćanja na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ u Sarajevu, da je riječ o dobro poznatim lokalnim animozitetima.

Dodik je danas u Beču rekao da je imao obavezu da se obrati na otvaranju EJOF-a u Sarajevu, te da nije rekao ili učinio nešto što bi predstavljalo razlog za nezadovoljstvo i zviždanje tokom obraćanja.

“Bilo je mnogo aplauza i mnogo zviždanja. Ja sam primijetio aplauz upućen kosovskoj delegaciji i zvižduk upućen Srbiji – rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da je EJOF zajednička manifestacija i izrazio želju da Festival protekne u najboljoj atmosferi.

Milorad Dodik izviždan je tokom govor na otvaranju EYOF-a na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu, a o svemu se oglasio njegov sin Igor Dodik, inače generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea.

“U nimalo prijatnom ambijentu, stoički održati jako dobar i u pomirljivim tonovima govor kako i dolikuje otvaranju ovakve sportske manifestacije… Ali, Bože moj, opet je kriv što je pomenuo da je Srpska izdvojila sredstva u Jahorinu… Živi i zdravi bili”, napisao je Igor Dodik.