Dolazi Bajram, ovo je najbolji način da zaradite dobro djelo

Posljednje Vijesti

Ako ste zainteresovani da za predstojeće bajramske praznike učinite dobro djelo i da pomognete onima kojima je pomoć prijeko potrebna, učinite to uz pomoć Humanitarne organizacije Dirheim.

Veoma važna obavijest za Bošnjake u BiH i dijaspori u vezi kurbana: Ljudi, ne pravite ovu grešku!

Ova organizacija poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarni projekat ”Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2017”.

Dirhem je već godinama pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Desetine podijeljenih krava i ovaca, hiljade podijeljenih prehrambenih paketa, stotine potpomognutih jetima samo su neki rezultati našeg rada.

Dobro djelo

”Tragom toga, naša organizacija koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima. Jedna od tavkih situacija sigurno je i Kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Zbog toga je i ove godine H.O. Dirhem odlučila pokrenuti projekat ”Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2017” kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini. I ove godine smo odlučili da veću količinu mesa dostavimo i za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu u kojoj već blizu tri godine, šest dana u sedmici, 70-tak korisnika preuzima svoj topli obrok. Ovo se tokom proteklih godina pokazalo veoma korisnim, jer smo kroz Vaše učešće u ovom projektu uspijevali za čitavu godinu obezbijediti potrebno meso za pripremanje obroka. Pored toga, određena količina će biti direktno dostavljena ugroženim porodicama.

Uplatom kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima. Uplate možete izvršiti najkasnije do 30.08.2017. god. na žiro-račun (imate ga na plakatu ispod teksta) sa naznakom ”uplata za kurban”, ili putem paypala ([email protected]).

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Humanitarna organizacija Dirheim
Humanitarna organizacija Dirheim

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.