in ,

Dosad neviđeni trend sarajevskih kradljivaca: Pogledajte šta sada kradu lopovi iz glavnog grada

Sarajevo
Sarajevo

U prvih osam mjeseci 2017. godine je prijavljena krađa ili gubitak ukupno 743 registarske tablice, a pronađeno je 36 registarskih tablica, rečeno je u MUP-u KS za N1. Od tog broja je prijavljena krađa ili gubitak šest diplomatskih registarskih tablica , a pronađena je jedna registarska tablica.

Prijavljena je krađa ili gubitak diplomatskih registarskih tablica Ambasade Srbije u BiH (reg. br. 80-A-021), Ambasade Francuske u BiH (reg. br.10-M-023), Ambasade Libije u BiH (reg. br. 24-M-004), Ambasade Bugarske u BiH (reg. br. 40-A-024), dvije tablice Ambasade Turske u BiH (reg. br. 14-A-104 i reg. br. 14-A-106).

Pronađena je samo diplomatska registarska tablica Ambasade Libije u BiH. Ovo je jedan posve novi trend sarajevskih kradljivaca i nije potpuno jasno šta se po krađi zbiva s ukradenim tablicama.

Za pola godine 223 ukradena vozila u KS

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine na području Kantona Sarajevo izvršena su 223 krivična djela teških krađa motornih vozila, od čega je 47 ili 21,1% vraćena.

Od strane službenika MUP-a KS vraćeno je 16 vozila, MUP RS – pet vozila, a drugih MUP-ova – četiri. Za novac su vraćena dva, a 20 automobila vlasnici su sami pronašli, rečeno je iza MUP-a KS za N1.

U odnosu na uporedni period broj otuđenih vozila znatno je smanjen i to za 39,9 posto.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju otuđenja motornih vozila na području Kantona Sarajevo, nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji o očinjenom krivičnom djelu protiv 30 lica (četiri više) od kojih je 29 povratnika (ili 96,7 posto).

Foto: Ovako se čuva tradicija u Njemačkoj, bravo ljudi!

Foto: Ovako se čuva bh. tradicija u Njemačkoj, bravo ljudi!

Bosanskohercegovačka dječica u Stuttgartu sretnih i nasmijanih lica i novu školsku godinu

Bosanskohercegovačka dječica u Stuttgartu sretnih i nasmijanih lica i novu školsku godinu