Dr. Zehra Dizdarević i supruga preminulog dr. Pašagića zagrmile: “Neoprostive greške dr. Sebije Izetbegović!”

Posljednje Vijesti

U Centralnom Dnevniku Senada Hadžifejzovića sinoć su gostovale doktorica Zehra Dizdarević i Elna Pašagić, supruga preminulog epidemiologa iz Sarajeva Šefika Pašagića.

“Napada one koji su joj u životu valjali, ja sam prva liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja, onaj Osmica sve može potvrditi!

Ne sjećam se Sebije sa studija! Dr.Sebija je protjerala sve doktore sa KCUS-a! Odbila je liječenje pacijenata i to djeteta! Bacila je kletvu na mene, to je licemjerstvo”, kazala je između ostalog doktorica Dizdarević gostujući u Centralnom Dnevniku Senada Hadžifejzovića.

“Tužilaštvo se treba pozabaviti njenim kletvama! Sebija sve drži u svojim rukama, ona je samoprozvana Generalica! Drži u rukama KCUS, Ljekarsku komoru i Medicinski fakultet! Bira svoje ljude da bi drugim doktorima otimala licence! Bolje joj je da se bavi svojom strukom, ginekolog je! Doktori više bježe od sistema, nego od Korone!

Doktori mora slušati Sebiju, ne smiju imati svoje ja, jer bi dobili otkaze! Nisam liječila dr. Pašagića, a sad mi je žao što nisam! Pašagića je ubio sistem koji je zatvoren,ne Korona! Elna Pašagić: Bili bismo sretni da je dr. Dizdarević liječila mog supruga, bio bi među nama! Da, porodica će tužiti!

Zašto KCUS samo pominje dr. Dizdarević, zašto se istraga ne proširi na sve druge doktore?! Oni će namjestiti i svjedoke i tužioca i presudu! Kao da je moj muž smetao sistemu! Zamislite, sam sebi je mjerio temperaturu, a onda po dva sata čekao lijekove! Niko nas nije zvao da pita kako smo, vjerujte više poziva smo dobili iz inostranstva nego iz naše zemlje! Izgubili smo cijelu porodicu greškom zdravstvenog sistema!

Doktori se moraju odvojiti od politike! Doktori, ujedinite se, borimo se da se ovo ne bi ponovilo”, zaključila je Dizdarević.

Pogledajte i šta je sve rekla supruga tragično preminulog doktora.

Leave your vote