Mektić

Dragan Mektić napravio haos na pres konferenciji: Ovakvog ga još niste vidjeli

Vijesti

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić održao je konferenciju za štampu u Sarajevu gdje je govorio o raznim aktuelnim temama, ali je ponovo imao svoje trenutke ”ludila” gdje je oštro napadao sve političare u BiH, a neke je proglasio lopovima.

Mektić je na presici govorio i džungli, životinjama, politici, lopovima, a prisutni novinari jedva su suzdržavali smijeh. Bilo je zaista nevjerovatno prisustvovati ovom događaju.

Mektić je naglasio  da je MUP RS tražio da sjedište kontakt tačke bude u Ministarstvu sigurnosti, ali ta institucija nema tehničke mogućnosti za to.

“MUP RS ne želi da se pominje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, dok ostale agencije insistiraju da Direkcija bude sjednište kontakt tačke”, naveo je dodavši:

“Što se mene tiče, može biti pod kruškom, u Ulici Bratstva i jedinstva.”

Ocijenio je da se politika uvukla u ovu priču.

“Tražili su da koordinator ima četiri zamjenika iz svakog naroda. Ukupno bi bilo 20 ljudi, sa predstavnicima svake agencije plus predstavnici kantona. Ukupno bi bilo 80 ljudi, to nema nigdje. Gdje da ih smjestimo?”, prenosi N1.

Ocijenio je da je to protiv interesa građana, protiv sigurnosti i protiv borbe protiv terorizma.

“To nema ni u džungli, kad su životinje tamo sjedile i dogovarale se ko će biti glavni”, kazao je.

“To političari? To su lopovi”.

Komentarisao je i hapšenje mladića koji je verbalno podržavao ISIL, kazavši da nije postojala opasnost – jer pretresom nije nađeno naoružanje.

S obzirom na to da će se za doček Nove godine u velikim gradovima biti desetine hiljada građana, kazao je da će biti angažovan veći broj policijskih snaga.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.