Dragan Mektić o ulasku BiH u NATO: “Obmanjuju javnost, to je notorna laž!”

Opozicija u Republici Srpskoj od Milorada Dodik nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi, rekao je danas ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je Program reformi nazvao “klasičnim ANP-om”.

– To je notorna laž, kojom Dodik pokušava da dobije na vremenu, obmanjuje javnost kako bi smislio neku novu manipulaciju – rekao je Mektić i dodao da je ‘MAP aktiviran i da se ušlo u jednosmjernu ulicu ka NATO-u’.

Samo prije izvjesnog vremena, dodao je Mektić, Dodik je govorio da se to neće dogoditi, a sada pokušava ‘ponovo da izmanipuliše narod u RS-u’.

Podsjeća da je Dodik ranije govorio da će RS pratiti Srbiju na tom putu.

– Srbija nema u MAP-u, ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u. Ovo je nož u leđa Srbiji, koja je sada potpuno okružena NATO-om – rekao je Mektić danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Istakao je da se više ne pominje referendum o NATO-u, već će o tome isključivo odlučivati Predsjedništvo BiH i državni parlament.

– Dodik je sve uradio ovo samo da se dočepa vlasti – ustvrdio je Mektić.

Podsjetio je za nekih 20 dana trebalo da se prebace prvi migranti iz kampa Vučijak u kasarnu u Blažuju, u okolini Sarajeva.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.