DRAMA ISPOD STAROG MOSTA: Bivši igrač Veleža spasio migranta od utapanja u Neretvi

Ispod Starog mosta u Mostaru juče se odvijala prava drama.

Jedan migrant je osvježenje od dnevne vrućine potražio u rijeci Neretvi. Skakao je sa stijene, a potom nije uspio isplivati iz rijeke.

Zavladala je panika, a prisebnošću i brzom reakcijom bivšeg fudbalera Veleža Dženana Durakovića izvučen je iz rijeke i kolima Hitne pomoći prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Duraković je ispričao za Avaz kako se sve odvijalo.

– Momak se kupao kao i svi ostali. Ja sam čuo po zvuku da je on jako loše skočio, faktički na stomak upao u vodu. Dok sam dotrčao iz obližnjeg kafića do čamaca, njega je već voda odnijela – priča Dženan.

Kaže kako je bilo nemoguće da ga odmah izvuče iz vode, jer je bio sam na čamcu.

– Skočio sam u vodu i tu je trajala borba 5-10 minuta da ja sa njim isplivam. U jednom momentu je skroz potonuo, nisam ga više ni vidio. Nekako sam zaronio i borio se dok ga nisam našao – dodaje Dženan.

Ističe kako nijednog momenta nije pomislio da pusti mladića.

– Kad sam ga već uhvatio, ni u jednom momentu nisam pomišljao da ga pustim. Sreća pa je čamac bio tu. Uspio sam se uhvatiti za konopac od čamca i onda je već bilo malo lakše. Kolega Mirza Pajić je uskočio i pomogao mi da ga ubacimo u čamac i izvučemo ispod platoa – kaže Dženan.

Nakon što su ga izvukli na obalu Dženan kaže da se mladić nagutao vode i počeo gušiti.

– On je gotov bio. Nagutao se vode, počeo se gušiti i bio je u nekom nok-daunu. Iskreno, malo sam se i razočarao u reakcije nekih ljudi, kupača pogotovo, da tako olako puste čovjeka, ali na kraju sve se dobro završilo – dodaje Dženan.

Kaže kako se ovakve stvari često dešavaju.

– Ovo je deseti put u zadnjih pet godina da se ovako nešto dešava. Nisam ni znao da li je migrant ili neki drugi čovjek, niti mi je bilo bitno – rekao je.

Dženan kaže da je migrant izašao iz bolnice i da se osjeća dobro.

– On je nakon infuzije izašao iz bolnice. Došao je do mene, poljubio me. Plakao je, nije znao gdje su mu stvari, ja sam skinuo svoje patike i dao mu – kaže Dženan.

Za kraj dodaje kako je ovo samo ljudski čin, a ne herojski, iako ga mi s punim pravom nazivamo herojem dana.

– Nisam ja nikakav heroj. Ovo je samo ljudski čin. Vjerovatno imam malo veće srce od drugih, ne bojim se. Definitivno, ovo je bila jedna od težih intervencija – završava Dženan.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.