Policija Austrije

Drama u Austriji, uhapšen Bosanac

Posljednje Vijesti

Jedan Bosanac star 27 godina uhapšen je u gradu Welsu u Austriji nakon što je ukrao jedno vozilo i napustio krug firme kojoj je taj automobil pripadao.

Austrijska policija nije navela identitet ovog muškarca koji je nakon krađe napustio firmu i krenuo prema centru grada. Tamo ga je u ukradenom vozilu ugledao jedan uposlenik firme i obavijestio policiju.

Policija je ekspresno izašla na teren i odmah uhapsila vozača i kradljivca. Navedeno je izvješaju da se radi o državljaninu Bosne i Hercegovine koji živi u ovom austrijskom gradu.

Bez imena i prezimena

On je u policijskim prostorijama ispitan, ali nije poznato ništa više od detalja, ni zbog čega je odlučio da se bavi ovako neobičnom i nelogičnom krađom, kao ni daljnja procedura u ovom slučaju.

Prema podacima bh. državnih institucija, Republika Austrija je, nakon Njemačke, druga država u Evropi prema brojnosti iseljenika porijeklom iz Bosne i Hercegovine, što bh. iseljenike svrstava među četiri najbrojnije useljeničke grupe u Republici Austriji. Od oko 135.000 bh. iseljenika, najveći broj živi u Beču, Štajerskoj i Gornjoj Austriji.

Status iseljenika porijeklom iz BiH u Republici Austriji u potpunosti je riješen kroz sticanje austrijskog državljanstva, te dozvole stalnog ili ograničenog boravka.  Bosanskohercegovački iseljenici su odlično integrirani u austrijsko društvo i veoma cijenjeni na tržištu rada sa visokom stopom zaposlenosti u odnosu na ukupnu stopu zaposlenosti drugih imigrantskih grupa u Austriji.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.