Bihać

Drama u Bihaću: Slijedi evakuacija stanovništva

Posljednje Vijesti

Tokom jedne od uobičajenih pretraga terena koje Federalna uprava Civilne zaštite vrši prethodnih sedmica, na području grada Bihaća je pronađena neeksplodirana aviobomba. Ova bomba je veoma opasna i čim je uočena, poduzete su sve moguće mjere opreza kako ne bi došlo do bilo kakve opasnosti po stanovništvo.

Prostor gdje je pronađena je osiguran pa će se uskoro krenuti i u proces uklanjanja bombe. Zbog toga će se dio ekipa koja tragaju za tijelom Aldina Mulića u Miljacki i Bosni, preusmjeriti u Bihać.

“Mi već sutra idemo u Bihać i kreće priprema operativnog plana za cijelu operaciju. Naš tim će ukloniti ovu bombu sa mjesta na kojem je pronađena i prebaciti je na sigurnu lokaciju. To je primarni opis našeg posla i mi idemo da obavimo taj segment”, istaknuto je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Ranije je potvrđeno da će dok uklanjanje bombe bude trajalo, veliki dio stanovništva općine Bihać biti evakuirano i sklonjeno na sigurno.

Treba istaći da pronalazak neeksplodiranih sredstava velike razorne moći u BiH nije nikakva rijetkost, ali da aviobombe ipak nisu pronađene osim u tek nekoliko izoliranih slučajeva. Za nadati se će sve proteći u najboljem redu iako je i sama informacija o aviobombi i opasnosti koju predstavljala, izazvala paniku kod stanovništva.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.