in ,

Drama u Francuskoj: Roditelji iz BiH pretukli kćerku jer se zaljubila u mladića druge vjere!

Slučaj jednog mladog para porijeklom sa Balkana zapanjio je Francusku. Naime, jednoj djevojci su otac i brat obrijali glavu i prebili je zato što se zaljubila u momka hrišćanske vjere. Kako se navodi, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbijanca (20) u Bezansonu i završila u hitnoj sa slomljenim kostima. Njeni roditelji, ali i ujak i ujna su odvedeni u pritvor.

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko mjeseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno. Zbog toga je djevojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom. Međutim, četiri dana kasnije, kada je mladić sa roditeljima došao da posjeti njenu porodicu, situacija je eskalirala. Djevojku su odveli u sobu i počeli je tuči po glavi i tijelu, a onda su je i ošišali mašinicom.

Vidno šokiran, mladić srbijanskog porijekla je pobjegao kako bi obavijestio policiju. Kada je policija došla na lice mjesta, nasilnici su pokušali da sakriju djevojku, ali je brzo otkrivena i odmah prevezena u bolnicu. Zadobila je slomljeno rebro i veliki broj modrica. Očekuje se suđenje ovoj porodici, a tinejdžerka je pod sudskom zaštitom. Francuski mediji, također, navode da je pomenuta porodica u u Francusku došla iz BiH 2017. godine.

“Je li? Allah? On ti trenutno neće pomoći.” Snimak koji je planetu digao na noge

Pretužna pozadina priče o dječaku koji je ostao uplakan sjediti kraj ceste nakon što su mu ukrali kupine