in ,

Drama u Sarajevu: Adnan Hadžagić poginuo bježeći od policije

Sinoć, oko 00.25 sati na području općine Stari grad Sarajevo, policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, te je vozač istog odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dva lica, saopćeno je iz policije.

Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli zaustaviti navedeno vozilo, te su se lica iz istog dala u bjekstvo, da bi tom prilikom jedno lice uspjelo pobjeći, dok je drugo lice sustignuto od strane policijskog službenika, kojom prilikom je fizički napalo policijskog službenika nanijevši mu teške tjelesne povrede, uprkos kojim je policijski službenik istog uspio savladati upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu, dodaje se u saopćenju.

– Treće lice je tokom bijega skočilo sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je u 01.10 sati konstatovana smrt istog.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama. Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. rođen 1983. g. iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. rođen 1988. g., takođe iz Sarajeva.

Za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu.

Tragedija u BiH: Pucnjava u Visokom, ima poginulih

Čedomir Jovanović na fantastičan način čestitao bajram vjernicima