in ,

DRAMATIČNA SITUACIJA FK Sarajevo podnijelo krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva!

Na stadionu “Pod Bijelim brijegom” 10. novembra odigran je derbi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva (2:2) na kojem se dogodio incident izazvan sudijskim greškama arbitra iz Istočnog Sarajeva Vladimira Bjelice.
Džakmić imao potres mozga i izgubio svijestZRINJSKI: Iskreno izvinjenje Sarajevu”Nekorektno suđenje i ugrožena bezbjednost”Huligani u Mostaru povrijedili trenera Sarajeva!

Navijači “plemića” su na kraju meča zasuli tvrdim predmetima igrače i stručni štab Sarajeva, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pođen je flašom u tijelo, a najdeblji kraj izvukao je Muhamed Džakmić, koji je pogođen u glavu i hitno je prevezen u mostarsku bolnicu.

Zbog vrtoglavica i povraćanja, te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga.

Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni. Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana.

Mostarski klub se potom izvinio zbog nemilih događaja, ali su u klubu sa “Koševa” odlučili da “presaviju tabak” i podnesu krivične prijave protiv “nepoznatih osoba” za pokušaj ubistva, što je potvrđeno sarajevskim medijima u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru.

Sarajevski klub zahtijeva da se u istragu uključi i MUP i da budu pregledani svi snimci na osnovu kojih bi se utvrdio i vinovnik incidenta.

AFERA U ORUŽANIM SNAGAMA BIH Vojnici umjesto junetine jeli svinjetinu!

Potresna ispovijest “Gospodina savršenog”: Otac ga nikada nije priznao, krio je da ima drugu porodicu u BiH!