in ,

Druženje Bosanki i Hercegovki u Londonu

Druženje Bosanki i Hercegovki u Londonu
Druženje Bosanki i Hercegovki u Londonu

U Londonu je i ove godine upriličena tradicionalna proslava Međunarodnog dana žena, u organizaciji volontera Bosanskohercegovačkog savjetodavnog centra BHCAC. Proslavi su pored bosanaca i hercegovaca iz Londona prisustvovali i gosti iz Birminghama. Autobus sa 70 mjesta i nekoliko privatnih automobile napustilo je Birmingham u podnevnim satima kako bi se pridružili zajedničkom obilježavanju praznika žena.

Prisutnima se najprije obratio Zaim Pasic, predsjednik BHCAC koji je svim damama povodom njihova dana, uz čestitku uručio i po cvijet. Specijalni gost večeri bio je Mišo Marić, bosanskohercegovački prijatelj i pjesnik, koji je na jedinstven način u samo nekoliko minuta kroz antologiju pjevane poezije izazvao nostalgiju kod prisutnih, sapštio je Bosnia UK Network.

Kao i prethodnih godina na skupu se mogao čuti ženski glas i njihova poruka suprotnom polu i podsjetiti da su se na taj dan žene izborile za svoja prava u današnjem društvu. Ovaj dan pripadnice ljepšeg spola slave ekonomska, politička i društvena dostignuća. Nakon večere se nastavilo sa muzičkim dijelom programa za koji se pobrinuo naš uveliko poznati Sefer Haskić.

Sadžida Trožić, menadžer BHCAC, iskoristila je priliku da u veselom raspoloženju dodijeli zlatne plakete nominovanim osobama za predan rad;

Kategorija članstva – Ismeta Trožić
Kategorija volonteri – Hasnija Majdanac i Fejzi Jahaj
Kategorija profesionalno osoblje’-Emina Trožić
Ismeta Velić – od odbora imenovana za upravni komitet
Zaim Pašić – plaketa časti za životno djelo

Uz mnoštvo čestitki u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi protekla je ovogodišnja proslava međunarodnog dana žena kroz susret različitih bh generacija. Gosti su bili oduševljeni dobrodošlicom i gostoprimstvom domaćina, saopšteno je.

Bošnjaci u Njemačkoj: Djeca, najmirisniji buket našeg džematskog podmlatka

Bošnjaci u Njemačkoj: Djeca, najmirisniji buket našeg džematskog podmlatka

Objavljen kriminal Dragana Čovića: Da li je ovo za zatvora?

Objavljen kriminal Dragana Čovića: Da li je ovo za zatvora?