in ,

Država BiH ima dobre vijest za izbjeglice

Dolazi struja
Dolazi struja

Komisija za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine je na  sjednici izvršila izbor projekata elektrifikacije stambenih jedinica kao i projekata obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici u vrijednosti od 2.250.000 KM sredstava iz 2015. godine, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i ljudska prava Bosne i Hercegovine.

Ovo je prava priča Sebije Izetbegović: Bakire, je li te barem malo stid?

Od te sume, 675.000 KM raspoređeno je za finansiranje prioritetnih projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika u općinama Foča, Istočni Stari Grad, Ravno, Rudo i Glamoč i Kotor Varoš.

Što se tiče projekata izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture, 1.575.000 KM će biti raspoređeno za finansiranje 43 projekta. Najviše projekata bit će realizirano u Bijeljini, Brodu i Zvorniku dok će značajna ulaganja u putnu infrastrukturu biti u općinama Kiseljak, Rudo, Goražde, Kostajnica, Modriča, Čelić, Istočni Stari Grad, Pelagićevo, Sokolac, Gacko, a sredstva su osigurana i za rješavanje problema vodosnabdijevanja u Busovači, Berkovićima i Istočnoj Ilidži.

Komisija je donijela i odluku o raspodjeli 670.000 KM neutrošenih sredstava preostalih po projektima iz 2004. do 2015. godine, a koji se odnose na elektrifikaciju, obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture.

Ministarstvo za ljudska prava će u narednom periodu raspisati i javni poziv za projekte elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika u vrijednosti od oko 836.000 KM, kao i za projekte obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture u vrijednosti od oko 1,95 mil KM.

Na Komisiji je istaknuto kako je neophodno da se od sve tri elektroprivrede u BiH očekuje značajnije učešća u realizaciji projekata elektrifikacije kako bi se ovo goruće pitanje riješilo u što kraćem roku.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Begova džamija, ilustracija

Stigla nam je noć Lejletu-l-Kadr, najodabranija i najljepša

Bosanci i Hercegovci u Berlinu organizuju poslasticu za bh. dijasporu u Njemačkoj