in

Država BiH konačno pokazala zube: Dodik bijesan zbog odluke OSA-e!

Dodik
Dodik

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, istakao je da je naredba OSA-e o zabrani ulaska piscu Zaharu Prilepinu, ruskom državljaninu, na teritoriju BiH iz, kako je navedeno, bezbjednosnih razloga, “sramna, nedopustiva i uperena protiv prijatelja RS-a”.

“Zahtjevamo da se ta naredba povuče. Kako je moguće da je jedan ruski pisac prijetnja po bezbjednost BiH, a nije hiljade migranata ili povratnika sa sirijskog ratišta. Zabranu ulaska ruskom piscu na teritoriju BiH vidimo kao učešće bezbjednosnih struktura BiH u antiruskoj histeriji koju u posljednje vrijeme diktiraju neke zapadne zemlje, a kojoj su se pridružili i predstavnici SDS-a i PDP-a u Sarajevu”, istakao je entitetski predsjednik.

Ruskom novinaru i knjiženiku Jevgeniju Prilepinu, koji se aktivno angažirao na strani proruskih separatista u regiji Doneck u borbi protiv ukrajinskih vlasti, u četvrtak je onemogućen ulazak u Bosnu i Hercegovinu gdje je trebao sudjelovati na književnoj manifestaciji u Banjaluci.

Prilepin, koji kao pisac koristi ime Zahar, bio je pozvan na manifestaciju pod nazivom “Kočićevi dani” koja se održava u Banjaluci, a ulazak u BiH mu je odbijen iz sigurnosnih razloga – prenosi N1.

Bosansko čudo od djeteta zadivilo Australiju, petogodišnja Lejla proglašena genijem

Muhamed Bešić

Otkriveni razlozi transfera: Muhamed Bešić konačno progovorio nakon odlaska iz Evertona