Državljanin Srbije se utapao u jezeru, vatrogasac Rifat iz BiH ga spasio herojskom reakcijom!

Vatrogasac iz Jajca Rifat Džanan odlikovan je Zlatnom značkom, koju mu dodijelila Federalna uprava civilne zaštite, jer je prije nekoliko dana na jezeru Đol spasio život državljaninu Srbije.

Naime, Rifat je godinama pripadnik Teritorijalne vatrogasne jedinice (TVJ) Jajce, a više puta se istakao spašavanjima ljudi u općini Jajce. Tako je bilo i ovaj put.

Kako nam je kazao, bio je na jezeru Đol kada je čuo zapomaganje muškarca koji se utapao. Navodi da se nije sekunde premišljao šta da uradi.

– Vidio sam da je muškarac u vodi i da maše rukama. Onda je zapomagao i nisam se dvoumio. Skočio sam i doplivao do nesretnog čovjeka i, hvala Bogu, uspio ga spasiti – kaže nam Rifat.

Naknadno je saznao da je muškarac kojeg je spasio iz Srbije i da je srednje dobi.

– Taj dan je bilo izuzetno toplo i uskočio je malo u vodu da se rashladi. Rekao mi je da ga je uhvatio grč u nozi i da je jednostavno počeo tonuti. Kada sam ga izveo na sigurno, okrenuo se i zahvalio mi što sam mu spasio život – kaže Rifat i dodaje:

– Kazao je da će, ako mi bilo šta zatreba, biti tu za mene.

Istakao je da mu je to mnogo značilo, ali da je samo radio svoj posao.

– Razmijenili smo brojeve telefone, rekao mi je da ćemo ostati u kontaktu. Ponovio sam mu da sam samo radio svoj posao – zaključuje Rifat – prenosi Jajce-online.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.