Dva rukometaša iz tešanjske Bosne pojačala zenički Čelik!

Sinoć su se trenizima rukometaša Čelika u Gradskoj areni Zenica pridružila dva nova člana: iskusni rukometaš, krilo Zlatan Isaković i mladi 18-godišnji bek, ljevak Franjo Đuđak iz tešanjske Bosne.

”Nakon što su naš Klub napustila dva standardna prvotimca – desni bek Kenan Biogradlija i krilo Eldar Mehić, koji su, pošto to nisu ostvarili u Zenici, dobili posao medicinskog tehničara u Njemačkoj, odnosno u Zavidovićima, morali napustiti grad i klub, nama je ostalo da popunimo redove. Na prijedlog šefa stručnog štaba Seldina Rizvanovića popunili smo te dvije pozicije tako što smo na mjesto lijevog krila doveli iskusnog Zlatana Isakovića, a na mjesto desnog beka mladog 18-godišnjeg Franju Duđaka, oba iz tešanjske Bosne”, izjavio je predsjednik Kluba Pane Škrbić. ”Novim igračima želim dobrodošlicu i vjerujem da će, zajedno sa ostalim igračima, doprinijeti ostvarenju našeg cilja: prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH”, ističe Škrbić.

Isaković: Ostvario sam svoj dugogodišnji san

Zlatan Isaković je za RK Bosnu TS iz Tešnja nastupao čitavih 13 godina a sada je izjavio:

”Dolaskom u RK Čelik ostvario se moj dugogodišji san. Poznajem se sa većinom saigrača. Sve su to sjajni momci i rukometaši! Sretan sam da je ovdje atmosfera u Klubu i timu odlična. Otkakako znam za sebe, navijam za RK Čelik i daću sve od sebe da pomognem mom novom Klubu osvajanje titule prvaka Prve lige FBiH i plasman u Premijer ligu BiH”, kaže Isaković.

Njegov kolega, mladi i talentovani 18-godišnji ljevoruki desni bek Franjo Duđak kaže:

”Jako mi se dopadaju uvjeti ovdje u RK Čeliku. Ugovor sa Čelikom sam potpisao na četiri godine i želim da u RK Čeliku ostvarim svoju karijeru u pravom smislu te riječi. Oduševljen sam saigračima i siguran sam da će ovaj tim ostvariti cilj – plasman u Premijer ligu BiH, gdje Čelik i pripada”, ističe Duđak.

Prva probna utakmica u subotu, 15. februara u Visokom
Nakon početnih priprema u Zenici, zatim visinskih priprema snage u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići kod Olova, sada ekipa radi na finalnim pripremama za start u prvenstvu koje počinje 29. februara. Čelik je slobodan u prvom kolu, tako da za Klub prvenstvo počinje 7. marta, utakmicom protiv Sane u Sanskom Mostu.

”Sada najviše pažnje poklanjamo radu s loptom. U subotu, 15. februara, igramo prvu prijateljsku utakmicu protiv jedne od najboljih premijerligaških ekipa – RK Bosnom u Visokom”, izjavio je trener Čelika Seldin Rizvanović. ”Nakon visočke, igraćemo i dvije utakmice sa sarajevskom Bosnom, zatim sa RK Žepčom. U svim tim utakmicama uigravaćemo tim iz čega će se profilisati prva postava tima”, kaže Rizvanović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.