Džaferović se obratio građanima: “Kada je u pitanju država BiH, nezamjenjiv značaj ima sutrašnji dan”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se povodom Dana državnosti BH, podsjetivši da je prošlo 78 godina otkako je ZAVNOBiH, na historijskom zasjedanju u Mrkonjić-Gradu, obnovilo državnost naše domovine.

Kako je kazao, radi se o datumu, koji ima nezamjenjiv značaj u bosanskohercegovačkoj historiji jer taj dan sa sobom nosi najvažnije moguće poruke, kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina.

“Nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije ni ove godine nismo u prilici da organiziramo tradicionalni svečani prijem u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ali, kao i svaki 25. novembar u godini, i ovaj dan moramo iskoristiti za podsjećanje na značaj Dana državnosti i jačanje svijesti o supstancijalnoj važnosti države BiH, kao najboljeg okvira naše sigurnosti i slobode”, dodao je Džaferović.

Da bi se razumio značaj ZAVNOBiH-a, važno je uvijek podsjetiti na okolnosti u kojima je održan, naglasio je Džaferović, kao i sve ono što mu je prethodilo u teškom historijskom periodu uoči i tokom Drugog svjetskog rata.

Leave your vote