Džeko i Pjanić odlični na startu sezone, ali jedan Zmaj ih je nadmašio obojicu!

Dvije najveće zvijezde fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Miralem Pjanić igraju u odličnoj formi na početku nove sezone.

Prelaskom iz Rome u Inter golgeterske navike kapitena Zmajeva nisu se mnogo promijenile. U pet ovosezonskih nastupa u Serie A Džeko je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Prema podacima sa Transfermarkta, Dijamant mreže protivnika u Italiji u prosjeku trese svakih 100 minuta.

Odlične igre najboljeg bh. napadača na početku sezone nisu neopažene, pa Džeko prema ocjenama portala Sofascore.com zauzima visoko 11. mjesto u poretku najbolje ocjenjenih fudbalera fudbalskog šampionata Italije.

Doduše, isti izvor ga na jednom mjestu navodi kao 11, dok je u jednoj drugoj sekciji istog portala pozicioniran na 12. mjesto s prosječnom ocjenom 7,54.

O dobroj formi Džeke i Pjanića jučer je na press konferenciji govorio i selektor BiH Ivaylo Petev, a ocjene Sofascorea potvrđuju da je iskusni bh. veznjak donio ispravnu odluku kada se odlučio na transfer u Bešiktaš.

Fudbaleru turskog velikana i aktuelnog prvaka ove zemlje bila su dovoljna tri nastupa da se prema ocjenama nađe među deset najboljih u Super ligi. Pjanić je trenutno na osmoj poziciji sa prosječnom ocjenom 7,53. U dosadašnja tri nastupa u prvenstvu upisao je dvije asistencije, a jednu je zabilježio i u Ligi prvaka.

Jedini od preostalih fudbalera kojima je Petev uputio pozive za kvalifikacione duele sa Kazahstanom i Ukrajinom, a koji se može pohvaliti boljom ocjenom od Džeke i Pjanića, jeste Miroslav Stevanović.

U šest ovosezonskih nastupa krilni fudbaler je zabilježio čak šest asistencija i postigao jedan pogodak. Njegova prosječna ocjena na Sofascoreu trenutno iznosi 7,75, što ga čini petim najbolje ocijenjenim igračem švicarskog prvenstva – prenio je Faktor.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.