Džeko, Pjanić i drugi bh. igrači poslali dirljive poruke Prosinečkom

Posljednje Sport

Iako se mislilo u prvi mah da je problem manje prirode, ispostavilo se da je riječ ipak o ozbiljnijem zahvatu

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest o “hospitalizaciji” Roberta Prosinečkog.
Umjesto da svjedoči svečanom otvaranju nove zgrade Saveza, Prosinečki, je jučer završio u bolnici. Činilo se da nije ništa opasno, ali se ispostavilo da je nužna operacija.

Dok su čelnici saveza i gosti slavili uz hitove Halida Bešlića na večeri u Holiday inu Prosinečki je bio u operacionoj sali. Prolazio kroz najteže trenutke u životu.

Operacija je bilo vrlo zahtjevna, što je dodatno šokiralo nogometnu javnost, a posebno njegovu suprugu gospođu Vlatku Prosinečki, koja je stalno uz supruga.

Alarmatno je i u Zagrebu gdje mu žive kćerke. Bolničko osoblje je na nogama, jer sa svih strana zovu, raspituju se, a neki se pokušavaju probiti do sobe. Što je sada strogo zabranjeno.

Kada se vijest proširila o zdravstvenom stanju, reagirali su brojni bh. reprezentativci, koji su na društvenim mrežama pisali dirljive poruke u znak podrške “šefu” s kojim su nedavno proslavili uspjeh u Ligi nacija. U nekoliko navrata zvao je kapiten i dijamant Edin Džeko, stavivši se na raspolaganje za sve što treba. Izrazio je spremnost da dođe u Sarajevo i na taj način da podršku. Džeko je i ovom gestom pokazao zašto je lider, najomiljeniji bh. igrač u narodu i planetarna zvijezda. Ljude oko reprezentacije i selektorove saradnike zvali su Miralem Pjanić, Amer Gojak, Ibrahim Šehić, Bojan Nastić i drugi.

Iako se mislilo u prvi mah da je problem manje prirode, ispostavilo se da je riječ ipak o ozbiljnijem zahvatu. Tako da su doktori radili veoma zahtjevnu i višesatnu operaciju, a selektor je trenutno u stabilnom stanju. Sve je prošlo u najboljem redu.

Leave your vote